Procházím se parkem a s pohledem na stromy, kterým se už pomalu začínají barvit listy si uvědomuji, že se opět začíná léto chýlit ke svému konci. Za chvíli tu bude podzim a s ním přijdou i chladné dny, které nás oberou o možnost relaxu na terase, o ty krásné letní večery s ledovým drinkem v ruce a naše neméně oblíbené grilování. Chci si tyhle poslední letní dny užít jak se patří a nic nenechat náhodě, která snad přinese teplý podzim! Dnes jsme tedy opět rozpálili náš gril a k připravenému masu si také přichystali domácí švestkovou omáčku, která je skvělou variantou jak zpracovat zrající švestky!
- 300 g švestkových povidel
- 4 cl slivovice,
- 1 dcl červeného vína,
- 1/2 lžičky skořice,
- chilli dle chuti,
- sůl.
- Povidla přendáme do misky, přidáme slivovici, skořici a vše promícháme. Poté přidáme dle chuti chilli a sůl a opět vše promícháme. Mějte na paměti, že se chilli v omáčce rozleží, proto to s ním nepřežeňte.
- Když máme omáčku ochucenou, přidáme dle potřeby červené víno v takovém množství, aby byla omáčka polořídká. Většinou to vychází na 1 dcl, ale může to být i méně.
- Omáčku přidáváme ke grilovanému masu nebo k vepřové pečeni.
Skvelé…toto určite vyskúšam na víkendovej grilovačke.