Sto lidí, sto chutí. Ať už se zeptáte kohokoliv, každý bude mít ve vánočním cukroví své favority. Jeden miluje linecké, druhý vanilkové rohlíčky a jsou i tací, kteří mají oblíbenců hned několik. U mě je volba jasná, mě by na vánočním stole stačily pouze vosí úly a sladké by mi stačilo, bez nich by totiž náš stůl nebyl takový! A jaké je vaše nejoblíbenější cukroví?
Náročnost: nenáročné
Doba přípravy: 1 hodina
Co budete potřebovat (na cca 45 úlů):
Na těsto:
- 300 g dětských piškotů + piškoty na podstavec (nebo si udělejte jako my ve videu své vlastní, podle receptu ZDE),
- 120 g moučkového cukru,
- 120 g másla,
- 3 lžíce mléka,
- 7 lžic rumu,
- cukr moučka na formičku.
Na náplň:
- 120 g másla,
- 120 g moučkového cukru,
- 5 lžic rumu,
- 3 lžíce vaječnéno likéru.
Postup:
- Piškoty nameleme na masovém strojku najemno.
- Umleté piškoty prosejeme přes síto, abychom získali jemnou moučku. POté přidáme moučkový cukr, na kousky nakrájené změklé máslo, přilijeme mléko a rum a vše zpracujeme v kompaktní hladké těsto.
- Nyní si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do bílé pěny. Přidáme rum a likér a vše ještě chvilku mixujeme, aby se všechny suroviny dobře propojily.
- Formičku na úl vysypeme moučkovým cukrem a těsto do něj po malých kouscích vytlačujeme. Uprostřed mu uděláme otvor, díky němuž bude úl dutý, ale celistvý.
- Úl naplníme připraveným krémem. (Nejlépe vám to půjde za pomoci zdobícího sáčku)
- Nakonec naplněný úl posadíme na piškot a v chladnu jej necháme do druhého dne zatuhnout. (Úlu můžete připravit i domácí piškoty na které jej posadíte, a nebo z lineckého těsta vykrájet kolečka).
Naše nepleší cestopisná kuchařka je již na světě a ráda by byla u tebe doma! Chceš se na ní kouknout? KLIKNI ZDE