OHÝNKOVÉ CUPCAKY

2.9K

Nedělní pálení čarodějnic si jednoznačně říká o to, připravit dětem nějaké zpestření ve formě tématické dobrody. V loňském roce jsem pro Vás ku této příležitosti připravila čarodějné klobouky (recept ZDE) a letos připravila něco dalšího. Tentokrát jsem vsadila na název události: „Pálení čarodějnic“ a dezert přeměnila v oheň.

Pojďte se mnou opět letos tvořit do kuchyně a připravme si společně ohýnkový cupcake, který potěší nejen děti, ale i dospělé.

OHÝNKOVÝ CUPCAKE

Porce 10 ks
Příprava 1 hour 30 minutes

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 10 g kakaa
  • ½ sáčku kypřicího sáčku
  • 120 g másla
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka

Na krém:

  • 225 ml mléka
  • 3/4 sáčku vanilkového pudingu
  • 30 g krupicového cukru
  • 125 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • potravinové barvivo žluté a červené

Na zdobení:

  • 80 g hořké čokolády

Postup

Příprava košíčků

  • Hodinu před samotnou přípravou si všechny suroviny odvážíme a vytáhneme je na linku. Tento krok je velmi důležitý. Potřebujeme totiž, aby všechny suroviny měly přibližně stejnou teplotu. Díky tomu předejdeme, aby se nám těsto srazilo a výsledný efekt byl co nejnadýchanější.
  • Formu na muffiny vyložíme muffinovými košíčky.
  • Když jsou suroviny dostatečně odleželé, začneme s přípravou těsta. Máslo utřeme s cukrem do husté nadýchané pěny. Poté do této směsi začneme zašlehávat jedno vejce za druhým. V mezičase si mouku promícháme s kakaem a kypřicím práškem a poté směs prosejeme do vedlejší misky.
  • Nyní do těsta začneme střídavě zašlehávat mouku a mléko. Obě suroviny si pomyslně rozdělte natřikrát a postupně je do máslovo-vaječného základu zašlehejte. Vždy část mouky, poté část mléka, následně opět kus mouky, znovu část mléka a naposledy zbytek mouky a zbylé mléko. Těsto nechte chvíli šlehat, aby se suroviny krásně pojily a Vy získali nadýchané těsto připomínající krém.
  • Troubu dáme předehřívat na 160 °C.
  • Nyní těstem naplníme košíčky (Nejlépe Vám to půjde za pomoci cukrářského sáčku s kulatou hubičkou.). Košíčky takto plňte až téměř po okraj. Následně je pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut při 160 °C.

Příprava krému:

  • Než se košíčky upečou, připravíme si základ na krém. Do menšího rendlíku nalijeme 300 ml mléka. Zbylé mléko (150 ml) nalijeme vedle do misky. K tomuto mléku v misce přisypeme pudinkový prášek.
  • K mléku v rendlíku přidáme cukr a směs přivedeme k varu. Když se vaří, přilijeme do něj za stálého míchání v mléce rozmíchaný puding. Vaříme do zhoustnutí a poté ještě 2 minuty, aby se dobře provařil. Hotový puding nalijeme do misky, přikryjeme jej mikroténovým sáčkem, aby se na vrchu netvořil škraloup, a necháme zcela vychladnout.
  • Když je puding vychlazený, začneme s přípravou krému. Ve velké míse utřeme máslo s moučkovýmcukrem do hladké nadýchané pěny (nejlépe Vám to půjde v robotu). Když je hotovo, po kouscích do něj začneme zašlehávat puding (Zde si dejte pozor, aby máslo i puding měly při přípravě přibližně stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.)
  • Krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu obarvíme nažluto, druhou na červeno. Do třetí misky odebereme velkou lžíci od každé z barev a oba krémy promícháme tak, abychom získali třetí barvu, oranžovou.

Zdobení:

  • Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a poté ji nalijeme na mramorovou desku, kde ji rozprostřeme a necháme vychladnout. Pak čepelí nože opatrně setřeme tak, aby vytvořila hoblinky.
  • Do cukrářského sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdy naneseme všechny tři barvy (Krém do sáčku nanášejte lžicí tak, aby při zdobení byly barvy vedle.).
  • Na košíček naneseme trochu krému. Na krém přichytíme čokoládové hobliny a poté cupcakes dozdobíme krémem tak, abychom vytvořili plamínky.
Autor: Markéta
Chod: Dezert
Kuchyně: USA
Klíčová slova: Cupcakes, Pálení čarodějnic, Pro děti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena