KUŘECÍ KŘÍDLA S PARMEZÁNOVOU KŮRKOU

3.2K

Dobře okořeněná, pěkně křupavá křídla, se zlatou kůrčičkou, jsou jedním z našich nejoblíbenějších stravovacích „čuňárek“. Ano, čtete správně. Jak jinak nazvat jídlo konzumované rukou, od kterého máte ruce i pusu zalepené omáčkou, a přitom vám to vůbec nevadí, protože jíte něco tak neskutečně dobrého, že na takovou drobnost, jako je zapatlanost rázem zapomenete!

Základem úspěchu je dobře vybrané maso!

Na kuřecí křídla se vrhám vždy, když seženu hezká, pěkně masitá křídla z farmy. Zejména masitost je tady totiž velmi důležitá, aby si člověk pokrm dostatečně užil a neohlodával pouze kůžičku z kosti.

Porcování je důležité

Když máme vybrané dobré maso, je důležité jej dobře naporcovat. Křídlo hezky rozložíme a v kloubcích naporcujeme na tři díly. Dva masité použijeme a takzvanou „letku“, což je ten úplný konec, necháme stranou. Ten se na pečení nehodí. V troubě, či grilu, by se totiž připaloval a zbytečně černal. Tuto letku dávám stranou a v mrazáku uchovávám v sáčku, dokud jich nemám dostatek na vývar.

A co pak?

Když je naporcováno, stačí už jen maso hezky ochutit, upéct a sníst. Dobré je k nim ale připravit i chutný dip. Křídla jsou nejlepší tehdy, když je máte do čeho namáčet. My k nim máme nejraději TENTO nebo TENTO dip.

Zaujal Vás recept, a kromě těchto křídel byste rádi vyzkoušeli i další varianty? Vyzkoušejte třeba TENTO náš recept na tradiční Newyorská křídla, který jsme si přivezli z naší cesty do New Yorku.

KUŘECÍ KŘÍDLA S PARMAZÁNOVOU KŮRKOU

Porce 4 porce
Příprava 45 minutes

Co budete potřebovat

  • 2 kg kuřecích křídel
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžička sypané sušené cibule
  • ½ lžičky sypaného sušeného česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g parmezánu

Postup

  • Jako první si křídla očistíme od případných chloupků.
  • Nyní křídla naporcujeme. Křídlo roztáhneme a v obou kloubcích přeřízneme tak, abychom získali tři části. Dvě masité a jednu „letku“. Letku nepoužijeme.
  • Do misky nasypme papriku, cibuli, česnek, mouku a dle potřeby pepř a sůl. Směs promícháme a poté v ní obalíme křídla.
  • Křídla vyskládáme na plech a při teplotě 200 °C je pečeme 20 minut. Poté je obrátíme a pečeme dalších 15 minut.
  • Než se křídla upečenou, najemno si nastrouháme sýr.
  • Když uběhne 30 minut celkového pečení křídel, posypeme je parmezánem a necháme jej na nich hezky zapéct. Trvá to zhruba 5 minut.
  • Hotová křídla podáváme s BBQ omáčkou nebo smetanovým dipem.
Autor: Markéta
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: USA
Klíčová slova: fastfood, Kuře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena