TACOS S KŘUPAVÝM KUŘETEM

1.7K

Tak jo, přiznám se. Miluju fastfood! Ne možná ten klasický v podobě Mcdonalds či KFC (i když Mekáč si čas od času také ráda dám), ale ty mobilní stánky, které tak často vídám při našich cestách do zahraničí. Není nad to zakousnout se do pořádně nabušeného burgeru, hot dogu s nakládanou zeleninou, vytuněnného kebatu, tortill nebo krevetových tacos. Jo, tohle vážně miluju! Fast food totiž již dávno není jen rychlé levné jídlo pro uspěchané lidi. Dnes už jej nabízejí i fancy podniky a holduje jim mnoho lidí, kteří milují jídlo stejně jako já!

Dnes Vám přináším recept na jedno z našich oblíbených tacos, které můžete jíst stále dokola a nikdy, opravdu nikdy, se vám neomrzí. Věřte mi, tohle musíte vyzkoušet!

5 hvězdiček 1 recenze

TACOS S KŘUPAVÝM KUŘETEM

Porce 8 porcí
Příprava 1 hour

Co budete potřebovat

Na maso:

  • 2 kuřecí prsa velká
  • 60 g hladké mouky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sušené cibule
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 40 g jogurtu
  • 50 g sriracha
  • 1 vejce
  • 150 g cornflakes na obalení

Na salsu:

  • 200 g kukuřice
  • 1 avokádo
  • 2 rajčata
  • ½ červené cibule
  • 1 hrst jemně sekané petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z ½ limety
  • 40 ml olivového oleje

Na omáčku:

  • 60 g majonézy
  • 50 g jogurtu
  • 1 hrst jemně sekané petrželky
  • šťáva z ½ limety
  • mletý černý pepř
  • sůl

Na dokončení

  • 100 g červeného zelí
  • 8 malých tortill tortill malých
  • 1 chilli paprička
  • koriandr

Postup

  • Nejprve si naložíme maso. Prsa očistíme a nakrájíme na větší proužky (Čtyři proužky z jednoho prsa). Ve větší misce promícháme všechny sypké suroviny, tedy mouku, papriku, kmín, cibuli, česnek, sůl a pepř. Následně přidáme jogurt, srirachu a vejce a vše umícháme do hladké konzistence. Do směsi vložíme maso, dobře jej marinádou obalíme a necháme chvíli v lednici uležet.
  • Nyní si připravíme zeleninovou salsu. Kukuřici scedíme a na pánvi ji lehce orestujeme. Pak ji dáme do misky. Přidáme na menší kostky nakrájené avokádo. Rajčata přepůlíme, vyndáme jim jadřinec a „kůru“ nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme najemno. Petrželku nasekáme. Česnek prolisujeme. Vše vložíme do misky, promícháme, a nakonec přilijeme šťávu z limety a olivový olej. Opět promícháme.
  • V menší misce promícháme majonézu s jogurtem. Přidáme petrželku, limetovou šťávu, pepř a sůl. Opět promícháme.
  • Zelí nakrouháme, chilli nakrájíme na kolečka.
  • Maso vyndáme z lednice a obalíme jej v jemně mletých cornflakes. Následně tyto stripsy osmažíme v menším rendlíku v rozpáleném oleji (Trvá to zhruba 6 minut).
  • Přišel čas pokrm složit. Do středu tortilly položíme část krouhaného zelí a strips, posypeme je salsou a polijeme omáčkou. Přidáme chilli a koriandr a můžeme podávat.
Autor: Markéta
Chod: Hlavní chod
Klíčová slova: Fast food, Kuře, Street food, Tacos

Zajímá vás více podobných receptů? Koukněte do naší poslední kuchařky, kde jsme pro vás sepsali naše oblíbené recepty z cest. Těch street foodových je tu dost. Ráda bych jmenovala například pro Rujánu typický fischbrotchen (sendvič s uzeným lososem či krevetami), madeirské bolo de caco (batátový chléb česnekovým máslem) nebo jejich polentové “hranolky” milho frito. Spoustu toho také naleznete v japonské kapitole, kde najdete například věhlasné japonské špízy negima yakitori nebo ikonický zelný “bramborák” okonomiyaki. Kuchařka k náhledu ZDE.

Zapojte se do konverzace

  1. Jana Ševčíková says:

    5 stars
    Dobrý den, výborný recept!! Děkuji za něj! Já jsem ještě nikdy domácí stripsy nevařila a ani jsem je nejedla. Dělala jsem je teď v neděli ze 2 kg masa. Moc chutnaly celé rodině včetně mé maminky (75 let). Určitě se k receptu budu vracet včetně salsy a zelí, které jsem mírně osolila a osladila a pomačkala, aby změklo. Jana

    1. Markéta Author says:

      To je tak milý komentář! Moc děkuji za tak krásná slova, moc si toho vážím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena