NEKYNUTÝ NAAN

974

Miluji kotlíková jídla. Jsou jednoduchá na přípravu, a přitom jsou plná chuti. Nejraději mám ta, která pocházejí z Indie, nebo je alespoň svou chutí připomínají. Často proto doma vařím dhal, různá curry nebo také butter chicken. Takové pokrmy jsou skvělé s rýží, ale ještě lepší jsou s plackami. No jo, jenže při běžném vaření na klasické placky, které jsou často kynuté, není čas. Nemám pravdu?

Placky mám velmi ráda! A tak jsem se jich ani při běžném vaření nechtěla vzdát. Proto, jsem dlouho hledala a zkoušela recept, který by je nahradil a já ho zvládla do pár minut kompletně přichystat. Trvalo dlouho, než jsem na ten správný poměr přišla, ale nyní jsem s ním spokojená a věřím, že budete spokojeni i vy. Tento nekynutý naan totiž stihnete za 10 minut připravit a za 15 minut upéct. No nezní to skvěle?

NEKYNUTÝ NAAN

Porce 7 ks

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 7 g kypřicího prášku
  • 1 lžička soli
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 25 ml olivového oleje

Na nátěr:

  • 150 g másla
  • 1 stroužek česneku

Postup

  • Do větší mísy prosejeme hladkou mouku a promícháme ji s kypřicím práškem a solí.
  • Přidáme jogurt a olej a vše zpracujeme do kompaktního, lehce lepivého těsta, které necháme přikryté 30 minut odpočívat.
  • Máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme prolisovaný česnek. Poté máslo odstavíme.
  • Odpočinuté těsto rozdělíme na 7 stejně velkých dílů. Každý z nich po jednom na pomoučené ploše vyválíme na placku.
  • Pánev dobře rozehřejeme a placky na ní nasucho opečeme z obou stran. Trvá to zhruba 3 minuty. Placku obracíme ve chvíli, kdy utvoří puchýře, které zhnědnou.
  • Opečenou placku potřeme rozehřátým máslem a posypeme petrželkou. Podáváme samotnou, ke kari, dhalu, butter chickem a dalším podobným jídlům.
Chod: Přílohy
Kuchyně: Indická
Klíčová slova: Indie, Jogurt, Placky, Příloha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena