Také jste již objevili kouzlo domácího pečiva? Pokud ne, vyzkoušejte alespoň tyto jednoduché bagety. Jsou ze sušeného droždí, nemusí se hníst a pokud jste jim ochotni ukrojit z trochy svojí pozornosti, skvěle se vám odvděčí. Je to totiž vynikající pečivo bez zbytečné práce navíc. A víte, co je nejlepší? Zvládají ho s malou pomocí připravit i děti a skvěle se u toho zabaví.
Pečivo již prakticky nekupuji. To domácí je totiž nejen chutnější, déle vydrží a z ekonomického hlediska je též výhodné. Poměr cena/výkon tu tak dosahuje skvělých hodnot a člověk má i hezký pocit z toho, jak krásně mu čerstvé bochníky po bytě voní. Doma si tak připravuji nejen toustový chléb, ale i kváskový bochník, nebo také housky, rohlíky či nejrůznější bagety a preclíky, ostatně všechny toto recepty znáte z naší snídaňové kuchařky, a tak věřím, že jsou pravidelně doma i u vás. Tentokrát se však pojďme zaměřit na tento nový recept na bagety téměř bez práce.

BAGETY TÉMĚŘ BEZ PRÁCE
Co budete potřebovat
- 400 g hladké mouky
- 5 g sušeného droždí
- 10 g soli
- 300 ml vody
- 30 ml olivového oleje
Postup
- Mouku, droždí a sůl promícháme ve velké míse. Poté přilijeme vodu a olej a vše promícháme v těsto, které nemá tvar a není tím pádem kompaktní. Vše přendáme do jiné mísy, kterou jsme předtím dobře vymazali olejem. Utěrkou jej přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
- Nyní těsto přeložíme, díky čemuž se hezky zpevní. Z jedné strany ho tedy podebereme, natáhneme a přeložíme do středu. Takto pokračujeme ze všech stran, tedy postupně alespoň na pěti místech. Těsto překládáme 2 hodiny každých 30 minut. Celkově tedy s předešlým přeložením 4x.
- Pak pomoučíme pracovní plochu. Těsto na ní vyklopíme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl lehce natáhneme a přesuneme buď na plech vystlaný pečicím papírem, nebo na plech na bagety. Zde jej necháme ještě 30 minut odpočívat.
- Troubu vyhřejeme na 200 °C.
- Bagety vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C na 25 minut.
Poznámky


