BAGETY TÉMĚŘ BEZ PRÁCE

2.8K

Také jste již objevili kouzlo domácího pečiva? Pokud ne, vyzkoušejte alespoň tyto jednoduché bagety. Jsou ze sušeného droždí, nemusí se hníst a pokud jste jim ochotni ukrojit z trochy svojí pozornosti, skvěle se vám odvděčí. Je to totiž vynikající pečivo bez zbytečné práce navíc. A víte, co je nejlepší? Zvládají ho s malou pomocí připravit i děti a skvěle se u toho zabaví.

Pečivo již prakticky nekupuji. To domácí je totiž nejen chutnější, déle vydrží a z ekonomického hlediska je též výhodné. Poměr cena/výkon tu tak dosahuje skvělých hodnot a člověk má i hezký pocit z toho, jak krásně mu čerstvé bochníky po bytě voní. Doma si tak připravuji nejen toustový chléb, ale i kváskový bochník, nebo také housky, rohlíky či nejrůznější bagety a preclíky, ostatně všechny toto recepty znáte z naší snídaňové kuchařky, a tak věřím, že jsou pravidelně doma i u vás. Tentokrát se však pojďme zaměřit na tento nový recept na bagety téměř bez práce.

BAGETY TÉMĚŘ BEZ PRÁCE

Porce 4 ks
Příprava 3 hours

Co budete potřebovat

  • 400 g hladké mouky
  • 5 g sušeného droždí
  • 10 g soli
  • 300 ml vody
  • 30 ml olivového oleje

Postup

  • Mouku, droždí a sůl promícháme ve velké míse. Poté přilijeme vodu a olej a vše promícháme v těsto, které nemá tvar a není tím pádem kompaktní. Vše přendáme do jiné mísy, kterou jsme předtím dobře vymazali olejem. Utěrkou jej přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
  • Nyní těsto přeložíme, díky čemuž se hezky zpevní. Z jedné strany ho tedy podebereme, natáhneme a přeložíme do středu. Takto pokračujeme ze všech stran, tedy postupně alespoň na pěti místech. Těsto překládáme 2 hodiny každých 30 minut. Celkově tedy s předešlým přeložením 4x.
  • Pak pomoučíme pracovní plochu. Těsto na ní vyklopíme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl lehce natáhneme a přesuneme buď na plech vystlaný pečicím papírem, nebo na plech na bagety. Zde jej necháme ještě 30 minut odpočívat.
  • Troubu vyhřejeme na 200 °C.
  • Bagety vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C na 25 minut.

Poznámky

Ještě lepšího efektu dosáhnete pokud budete bagety péct na kameni. V tomto případě však nechejte kámen dobře vyhřát. Dejte jej tedy do trouby už před vyhříváním a vyhřívejte od doby dosažení teploty alespoň 30 minut, ne-li více.
Autor: Markéta
Chod: Pečivo
Kuchyně: Itálie
Klíčová slova: Kynuté těsto, PEČIVO, snadno a rychle

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena