SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 54: PERNÍKOVÉ ŘEZY

3.2K

Celý tento týden se u nás nese v duchu pečení perníků na nadcházející Restaurant day, kde nás opět uvidíte s naším stánkem Neplecha na plechu. A tak aby toho na prodej zbylo co nejvíce, musíme naše chutě na medovníčky uspokojit něčím jiným. Rozhodli jsme se i nadále nést na vlně nadcházejících vánočních svátků a proto volba receptu byla jasná. Protože se opět blížil čas na další Sandtnerkovskou výzvu, koukli jsme do naší kuchařské bible, abychom zjistili, zda i paní Sandtnerová dělá perníkové řezy. Ano dělá! A tak jsme se s radostí mohli během chvilky pustit do pečení a spláchli tak dvě mouchy jednou ranou (výzvu i uspokojení chutí). Perník byl sice poměrně časově náročný a tak jsme si na něj museli počkat do druhého dne, ale jak už to tak bývá kdo si počká, ten se dočká a hlavně bude o to více odměněn. Tento recept vážně stál za to!

Co budete potřebovat:
  • 1/2 kg medu,
  • 250 ml horké vody,
  • 250 g cukru,
  • 500 g pšeničné polohrubé mouky,
  • 2 vejce,
  • kůra z poloviny citrónu,
  • 2 hřebíčky,
  • trochu skořice, 
  • 2 nové koření,
  • 1/2 kávové lžičky mletého prosetého anýzu,
  • 120 g mandlí nebo oříšků,
  • 1/2 kypřícího prášku,
  • 20 g másla,
  • 20 g mouky na plech,
  • 30 g mandlí na ozdobení.

Recept podle Sandtnerky:

Med polijeme horkou vodou a rozpustíme jej. Přidáme cukr a mouku, umícháme těsto, které v chladu necháme do druhého dne.  Potom přidáme do těsta celá vejce, strouhanou citrónovou kůru, mletou skořici, hřebíček, anýz, nové koření, na hrubo nakrájené mandle nebo oříšky a kypřící prášek. Těsto rozetřeme asi na 1 cm silně na másle pomazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem, zahradíme je aby vykynulo do výšky, pečeme zvolna asi 1 hodinu. 
Doba přípravy 1,5 hodiny + stání do druhého dne. Náročnost 2/5, jedná se spíše o náročnost časovou.  

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Vypadá to super a určitě i chutná! Fotky opět dokonalé:-)
    http://www.jdeocestu.blogspot.cz

  2. Amelie says:

    Už se na něj těším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena