PODZIMNÍ NEALKOHOLICKÝ PUNČ

803

Dnes mám pro vás ideální recept na dlouhé podzimní a třeba i zimní večery, kdy si promrzlí z venku chcete zalézt s teplým nápojem pod deku a číst si knihu, či koukat na oblíbený film. Ideální čas na punč, který je skvělý nejen pro zahřátí, ale i pro navození příjemné atmosféry. Tento nápoj si opravdu zamilujete.

Několik poznámek navíc:

  • Nápoj skvěle funguje i s hruškami.
  • Punč ocení i děti, protože má příjemné chutě, ale vždy je u nich lepší zvolit menší množství koření.
  • Chcete-li si z tohoto nápoje udělat alkoholický drink, stačí do něj přilít bílé víno. Takový nápoj ale už nevařte, ať se alkohol neodpaří.
  • Nápoj lze přichystat i dopředu a vždy si část jen ohřát.

PODZIMNÍ NEALKOHOLICKÝ PUNČ

Porce 6 nápojů
Příprava 40 minutes

Co budete potřebovat

  • 3 jablka
  • 1 celá skořice
  • 2 badyány
  • 10 hřebíčků
  • 1 l vody
  • 1 l jablečného moštu

Postup

  • Jablka omyjeme, očistíme je od slupky, přepůlíme a vyřízneme jim jadřinec, bubáka a stopku.
  • Nožem jablkům stejně jako dýni vyřežeme strašidelné obličeje. Pak je poskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme je péct do trouby na 180 °C na 20 minut.
  • Slupky z jablek vložíme do rendlíku, přidáme skořici, badyán, hřebíčky, vodu a mošt a vaříme při střední teplotě 30 minut.
  • Hotový nápoj nalijeme do džbánku. Jablka naskládáme do hrnečků a nápojem je zalijeme. Jablíčka jsou po upečení těžká, nevyplavou, ale pro konzumenta jsou milým překvapením, když nápoj začne pít.

Poznámky

Tip:
Pokud si dáváte se zdobením jablek práci a trvá vám to déle, je lepší po čas vykrajování mít jablka namočená ve studené vodě, aby zbytečně nečernala.
Pro intenzivnější chuť můžete koření do tekutin naložit už den předem a pak krátce povařit, nebo vše připravit dle výše zmíněného návodu a při přelívání do džbánu směs necedit. Záleží na situaci.
Autor: Markéta
Chod: Nápoje
Klíčová slova: Jablka, Nápoje, Podzim, Vánoce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena